version francaise
Парламент Республики Молдова
english version
русская версия



Инициативы, предложения
Повестка дня
Стенограммы
Сообщения пресс-службы
Парламентский контроль
Внешние отношения
Cooperarea cu societatea civila
Парламентский Вестник
Исследования и анализ










25 июля 2006

Presedintele Parlamentului Republicii Moldova, Marian LUPU, a avut o intrevedere cu Bruce GEORGE, presedintele Asociatiei Internationale Business si Parlament (IABP), care se afla in vizita in tara noastra.

Presedintele Legislativului a afirmat ca Parlamentului Republicii Moldova acorda o importanta deosebita stabilirii unei cooperari permanente si eficiente dintre forul legiuitor si societatea civila. In acest sens, spicherul a reamintit faptul ca la sfarsitul anului trecut Legislativul a aprobat Conceptia privind cooperarea dintre Parlament si Societatea Civila, document care deja este implementat cu succes. Totodata, Marian LUPU a mentionat ca procesul de cooperare cu societatea civila inregistreaza si unele dificultati din cauza lipsei de experienta din ambele parti. In acelasi timp, cooperarea cu societatea civila s-a soldat si cu un sir de rezultate foarte bune in domenii de importanta majora pentru Republica Moldova, precum legislatia electorala, mass-media, administratia publica locala, a mai opinat spicherul.

Marian LUPU, de asemenea, s-a pronuntat pentru stabilirea unui mecanism deschis de cooperare dintre Parlament si comunitatea de afaceri pentru a evita prezenta actelor de coruptie si a imbunatati transparenta deciziilor si imaginea publica a Parlamentului. Spicherul a salutat activitatea Asociatiei Internationale Business si Parlament si a remarcat ca experienta IABP va contribui enorm la desfasurarea unui dialog transparent continuu cu mediul de afaceri autohton si va asigura un proces calitativ de cooperare. In context, spicherul a reamintit ca incepand cu data de 15 octombrie anul curent toate proiectele de acte legislative care vor fi inregistrate in Parlament vor trebui sa contina expertiza anticoruptie.

La randul sau, Bruce GEORGE a mentionat ca institutia pe care o reprezinta ar putea contribui, prin programe profesionale si asistenta, la consolidarea capacitatilor Parlamentului si la facilitarea dialogului acestuia cu mediul de afaceri. In opinia presedintelui IABP, stabilirea unor relatii deschise de conlucrare cu oamenii de afaceri ar contribui esential la diminuarea actelor de coruptie.

In final, Bruce GEORGE i-a inmanat spicherului primul certificat de recunostinta pentru contributie semnificativa la lansarea mecanismului national de colaborare dintre business si Parlament al IABP in Moldova.

Interlocutorii au abordat, de asemenea, aspecte ce vizeaza eforturile autoritatilor Republicii Moldova in directia integrarii europene.

25.07.2006
Serviciul de presa si imagine al Parlamentului


Заглавная страница Пишите нам

Copyright © 2001-2009 Парламент Республики Молдова