version francaise
The Parliament of the Republic of Moldova
english version
русская версия



Initiatives, proposals
Agenda
Plenary sitting records
The Press Service Communiques
Parliamentary Supervision
External Relations
Cooperation with Civil Society
Buletin Parlamentar
Research











15 june 2005

Intrevederea Presedintelui Parlamentului cu seful Misiunii OSCE la Chisinau

Dialogul si nivelul de cooperare cu OSCE capata o noua dimensiune dupa adoptarea de catre Parlament, la 10 iunie a.c., a Declaratiei cu privire la initiativa Ucrainei in problema reglementarii conflictului transnistrean, a apelurilor cu privire la criteriile de democratizare a zonei transnistrene a Republicii Moldova si cu privire la principiile si conditiile demilitarizarii zonei transnistrene, a afirmat Presedintele Parlamentului, Marian Lupu, in cadrul intrevederii de astazi cu seful Misiunii OSCE in Republica Moldova William Hill.

Aceste documente, votate in unanimitate de deputati, demonstreaza pozitia unica in problema transnistreana a tuturor fortelor politice din Parlament. Acum este necesar sa stabilim mecanismele de realizare a prevederilor documentelor adoptate, a spus Marian Lupu. Aceste chestiuni urmeaza a fi discutate cu delegatia grupului ad-hoc pentru Moldova, care activeaza in cadrul Adunarii Parlamentare a OSCE timp de cinci ani si care va incepe, la 16 iunie, o vizita in Republica Moldova. Consensul pe l-am obtinut in interior, speram, sa-l obtinem cu ajutorul OSCE si in exterior. Potrivit Presedintelui Parlamentului este important rolul OSCE si in stimularea dialogului dintre cele doua maluri ale Nistrului. Documentele adoptate de Parlament, a subliniat Marian Lupu, lasa usile larg deschise pentru dialogul cu partea transnistreana. Totodata dorim sa avem in calitate de parteneri de discutie oameni care sa reprezinte la modul direct dorinta locuitorilor din partea stinga a Nistrului.

Seful Misiunii OSCE a subliniat, la rindul sau, ca Declaratia cu privire la parteneriatul politic pentru realizarea obiectivelor integrarii europene, adoptata in prima sedinta a actualului Parlament, precum si documentele in problema transnistreana adoptate la 10 iunie a.c. denota o unitate fara precedent in cadrul organului legislativ suprem al republicii. Aceasta unitate ne inspira incredere in succesul misiunii noastre in Republica Moldova, a spus William Hill.

15.06.2005
Serviciul de presa al Parlamentului


Home page Mail us

Copyright © 2001-2009 The Parliament of Republic of Moldova