version francaise
The Parliament of the Republic of Moldova
english version
ðóññêàÿ âåðñèÿ



Initiatives, proposals
Agenda
Plenary sitting records
The Press Service Communiques
Parliamentary Supervision
External Relations
Cooperation with Civil Society
Buletin Parlamentar
Research











28 june 2005

Intrevederea Presedintelui Parlamentului cu ambasadorul Poloniei

Presedintele Parlamentului, Marian LUPU, l-a primit astazi pe ambasadorul extraordinar si plenipotentiar al Republicii Polone in Republica Moldova Piotr Marcineak in legatura cu incheierea misiunii sale diplomatice in tara noastra.

Presedintele Parlamentului a mentionat aportul personal al ambasadorului Piotr Marcineak la dezvoltarea relatiilor bilaterale moldo-polone. Drept confirmare este decorarea diplomatului polonez cu �Ordinul de Onoare�.

In cadrul dialogului s-a constatat nivelul inalt al cooperarii economico-comerciale intre cele doua tari. Parlamentarii ar putea contribui substantial la dezvoltarea acestor relatii. Presedintele Parlamentului a propus un schimb mai vfrecvent de delegatii parlamentare, inclusiv cu participarea functionarilor din aparatele celor doua legislative. Grupul parlamentar de prietenie moldo-polona este unul dintre cele mai numeroase. Si in cadrul Seimului polonez este constituit un grup de prietenie cu Republica Moldova.

Partile au abordat de asemenea aspecte ce tin de atragerea investitiilor poloneze in economia republicii noastre. Actualmente, a spus Marian Lupu, se pregatesc modificari in legislatie pentru a crea un cadru juridic si mai atractiv pentru investitorii straini.

Ambasadorul polonez i-a inminat Presedintelui Parlamentului o invitatie de a participa la Forul economic international de la Krinita.

28.06.2005
Serviciul de presa al Parlamentului


Home page Mail us

Copyright © 2001-2009 The Parliament of Republic of Moldova