version francaise
Парламент Республики Молдова
english version
русская версия



Инициативы, предложения
Повестка дня
Стенограммы
Сообщения пресс-службы
Парламентский контроль
Внешние отношения
Cooperarea cu societatea civila
Парламентский Вестник
Исследования и анализ










3 марта 2008

Perspectivele semnarii unui acord interparlamentar moldo-israelian au constituit unul din subiectele principale ale intrevederii de astazi a deputatului Arcadii PASECINIC, Presedinte al grupului parlamentar de prietenie Republica Moldova - Statul Israel, cu Lia SHEMTOV, Presedinte al Asociatiei de prietenie Israel - Moldova din cadrul Knesset-ului israelian.

Prezent la intalnire, parlamentarul Vlad CUBREACOV a subliniat faptul ca grupurile parlamentare din Legislativul moldovean au vointa politica pentru a extinde colaborarea cu Statul Israel. Actualmente este in vigoare acordul de cooperare la nivel de grupuri parlamentare de prietenie, semnat in iunie 2002.

Participantii la intrevedere s-au pronuntat pentru extinderea dimensiunii parlamentare si dezvoltarea cooperarii comercial-economice dintre cele doua tari. Republica Moldova si Statul Israel au multe probleme de interes comun, inclusiv in cadrul organizatiilor internationale, au apreciat oficialii.

Interlocutorii s-au referit, de asemenea, la oportunitatea promovarii unui dialog constructiv si pragmatic prin intermediul Asociatiei israeliene a originarilor din Republica Moldova, care numara circa 80 mii de persoane, si a diasporei evreiesti din Moldova.

Arcadii PASECINIC a facut o trecere in revista a situatiei social-politice si economice din Republica Moldova, a eforturilor de integrare europeana a tarii noastre, etc.

Relatiile bilaterale moldo-israeliene au fost impulsionate de vizita la Tel Aviv, in noiembrie 2007, a delegatiei oficiale a Parlamentului condusa de Presedintele Legislativului Marian LUPU si participarea deputatilor moldoveni la Forul economic moldo-israelian.

Din componenta grupului de prietenie Republica Moldova - Statul Israel fac parte 26 de deputati.

03.03.2008
Sectia Relatii cu Mass-Media a Parlamentului


Заглавная страница Пишите нам

Copyright © 2001-2009 Парламент Республики Молдова