version francaise
Парламент Республики Молдова
english version
русская версия



Инициативы, предложения
Повестка дня
Стенограммы
Сообщения пресс-службы
Парламентский контроль
Внешние отношения
Cooperarea cu societatea civila
Парламентский Вестник
Исследования и анализ










21 марта 2008

Marian LUPU, Presedintele Parlamentului Republicii Moldova, a avut o intrevedere cu Sean ROBERTS, Director de Program la Academia pentru Dezvoltare Educationala din Washington DC.

Interlocutorii au abordat o serie de aspecte privind Proiectul "Consolidarea capacitatii de monitoring a societatii civile din Moldova", finantat de catre Corporatia Provocarile Mileniului in cadrul Programului Preliminar de Tara.

Oficialii au discutat in particular aspecte ce vizeaza cooperarea autoritatilor publice locale si centrale cu societatea civila in probleme privind combaterea coruptiei.

In acest sens, Presedintele Parlamentului a remarcat colaborarea buna stabilita intre forul legislativ moldovean si Centrul de Analiza si Prevenire a Coruptiei, precum si cu alte organizatii neguvernamentale.

Sean ROBERTS a exprimat disponibilitatea organizatiei pe care o reprezinta sa sprijine autoritatile Republicii Moldova in consolidarea capacitatilor de cooperare cu reprezentantii sectorului asociativ prin oferirea de asistenta si training.

Marian LUPU a sustinut necesitatea stabilirii unui parteneriat durabil dintre autoritatile publice si societatea civila si a exprimat deschiderea Parlamentului pentru imbunatatirea continua a acestui dialog.

Presedintele Parlamentului a accentuat faptul ca in cadrul Conceptiei de cooperare a Legislativului cu societatea civila, initiata la finele anului 2005, au fost inregistrate progrese in acest dialog. Totodata, a mai adaugat spicherul, ambii parteneri trebuie sa manifeste mai multa deschidere si dinamism.

Interlocutorii au salutat, de asemenea, initierea de catre Parlament a procesului de elaborare a unei Strategii Nationale de Dezvoltare a Societatii Civile, la care sunt antrenati si exponenti ai sectorului neguvernamental.

21.03.2008
Sectia Relatii cu Mass-Media a Parlamentului


Заглавная страница Пишите нам

Copyright © 2001-2009 Парламент Республики Молдова