version francaise
Парламент Республики Молдова
english version
русская версия



Инициативы, предложения
Повестка дня
Стенограммы
Сообщения пресс-службы
Парламентский контроль
Внешние отношения
Cooperarea cu societatea civila
Парламентский Вестник
Исследования и анализ










11 марта 2008

Marian LUPU, Presedintele Parlamentului Republicii Moldova, a avut o intrevedere cu delegatia Grupului Societe Generale, condusa de Jean - Didier REIGNER, Directorul Departamentului Retail Europa. La intrevedere a mai participat Nicolae BONDARCIUC, Presedintele Comisiei parlamentare pentru politica economica, buget si finante.

Marian LUPU a salutat prezenta investitorului francez pe piata bancara din Republica Moldova, care, a apreciat spicherul, reprezinta un semnal favorabil pentru investitorii europeni.

Potrivit Presedintelui Parlamentului, prezenta capitalului european in sectoarele economiei nationale contribuie la preluarea de catre mediul de afaceri autohton a standardelor si culturii europene de afaceri si atribuie dinamism procesului de integrare europeana a tarii noastre.

Marian LUPU, de asemenea, a pledat pentru consolidarea sectorului bancar din tara noastra si dezvoltarea unor produse si servicii noi in acest domeniu.

La randul sau, Nicolae BONDARCIUC, Presedintele comisiei de profil, a comunicat faptul ca Legislativul a operat o serie de modificari la legislatia din domeniu in vederea ajustarii legislatiei fiscale si crearii unor conditii favorabile pentru activitatea mediului de afaceri.

Totodata, Presedintele Comisiei parlamentare a mai precizat ca in cadrul actualei sesiuni a Parlamentului vor fi examinate o serie de amendamente la legislatia care vizeaza Banca Nationala si institutiile financiare, care va stabili ca bancile trebuie sa aiba un capital minim de 100 milioane lei, precum si va fi simplificata procedura de licentiere.

Reprezentantii Societe Generale au apreciat drept satisfacatoare rezultatele primul an de activitate in Republica Moldova, accentuand faptul ca pentru anul 2008 intentioneaza sa dezvolte o gama de noi produse si servicii in sectorul bancar.

Oficialii francezi au opinat ca Republica Moldova ofera avantaje fiscale bune si are o pozitie geografica atractiva pentru investitorii straini. In acest sens, reprezentantii Grupului Societe Generale au exprimat disponibilitatea companiei de a contribui la stabilirea unor relatii de cooperare cu partenerii din strainatate.

11.03.2008
Sectia Relatii cu Mass-Media a Parlamentului


Заглавная страница Пишите нам

Copyright © 2001-2009 Парламент Республики Молдова