version francaise
Парламент Республики Молдова
english version
русская версия



Инициативы, предложения
Повестка дня
Стенограммы
Сообщения пресс-службы
Парламентский контроль
Внешние отношения
Cooperarea cu societatea civila
Парламентский Вестник
Исследования и анализ










19 марта 2008

Marian LUPU, Presedintele Parlamentului Republicii Moldova, a primit reprezentantii Companiei franceze "Veolia eau" in frunte cu Jean-Patrice POIRIER, Director pentru Europa de Sud-est, Caucaz si Asia Centrala. Intalnirea a avut loc urmare a intrevederii de lucru a spicherului moldovean la Miscarea Intreprinderilor din Franta (Medef) in timpul vizitei oficiale in Franta in perioada 29 - 31 ianuarie curent.

Jean-Patrice POIRIER l-a informat pe Presedintele Parlamentului despre activitatea Companiei in Moldova, inclusiv despre realizarea unui proiect de aprovizionare cu apa a municipiului Balti. Actualmente compania intentioneaza sa desfasoare constructia unei statii de epurare a apei in municipiul Chisinau.

Presedintele Parlamentului a relevat importanta acestui obiectiv pentru locuitorii municipiului Chisinau. Totodata, a accentuat Marian LUPU, este necesar sa depunem eforturi comune, astfel incat rambursarea creditelor sa nu conduca la majorarea tarifelor si sa nu se reflecte negativ asupra consumatorilor de apa.

Apreciind in ansamblu activitatea Companiei "Veolia eau" in Republica Moldova, Marian LUPU a afirmat ca Parlamentul este dispus sa continue perfectionarea cadrului legislativ pentru stimularea investitiilor si cooperarii economice cu partenerii de peste hotare, inclusiv atragerea de investitii private in vederea realizarii proiectelor de interes public.

In acest context se inscrie si proiectul de lege cu privire la parteneriatul public-privat, care actualmente se afla in stadiu de elaborare la Ministerul Economiei si Comertului si urmeaza sa fie examinat de Legislativ pana la finele sesiunii curente. Documentul va viza si activitatile desfasurate in Moldova de catre Compania "Veolia eau".

Reprezentantii Companiei franceze si-au aratat disponibilitatea de a contribui la perfectionarea respectivului proiect de lege.

Compania "Veolia eau" ofera servicii de aprovizionare cu apa si epurare a apei pentru beneficiarii din municipii si din industrie, aplica solutii tehnologice si asigura infrastructura necesara pentru aceste servicii.

In anul 2007 cifra de afaceri a Companiei "Veolia eau" a constituit 10,9 miliarde de euro. In cadrul companiei activeaza 80 mii de colaboratori in 59 de tari ale lumii.

La intrevedere a fost prezent Pierre ANDRIEU, Ambasador al Republicii Franceze in Republica Moldova.

19.03.2008
Sectia Relatii cu Mass-Media a Parlamentului


Заглавная страница Пишите нам

Copyright © 2001-2009 Парламент Республики Молдова