version francaise
Парламент Республики Молдова
english version
русская версия



Инициативы, предложения
Повестка дня
Стенограммы
Сообщения пресс-службы
Парламентский контроль
Внешние отношения
Cooperarea cu societatea civila
Парламентский Вестник
Исследования и анализ










3 мая 2005

Expozitie de pictura in Parlament

Presedintele Parlamentului dl Marian Lupu a participat astazi la inaugurarea expozitiei de arta plastica cu genericul "Pace tie, pamint al Moldovei" consacrata jubileului de 60 de ani a victoriei asupra fascismului in cel de-al doilea razboi mondial.

Ceremonia a avut loc in incinta Legislativului. Expozitia este organizata de Asociatia pictorilor rusi din Moldova "M-ART". Fondata in anul 2004, asociatia are drept scop pastrarea si popularizarea creatiei pictorilor contemporani rusi din Moldova.

Expozitia cuprinde un sir de lucrari ce prezinta o luminescenta a razboiului. In ele predomina sentimentul dreptatii, a biruintei luminii asupra intunericului, a pacii pe pamint. Printre acestea tablourile "Florile victoriei" de Inesa Tipin, "O zi de mai la Butuceni" de Sorin Sorin, "Bunica Maria" de Victor Gutu, "Mai biruitor" de Arcadii Antoseac si altele.

Dl Marian Lupu a apreciat inalt initiativa asociatiei de a organiza aceasta expozitie. Presedintele Parlamentului a propus o colaborare intensa pe viitor cu artistii plastici din republica, desfasurarea in incinta organului legislativ suprem a unor expozitii permanente de pictura.

03.05.2005
Serviciul de presa al Parlamentului


Заглавная страница Пишите нам

Copyright © 2001-2009 Парламент Республики Молдова