version francaise
Парламент Республики Молдова
english version
русская версия



Инициативы, предложения
Повестка дня
Стенограммы
Сообщения пресс-службы
Парламентский контроль
Внешние отношения
Cooperarea cu societatea civila
Парламентский Вестник
Исследования и анализ










18 мая 2005

Intrevederea vicepresedintelui Parlamentului cu Mark A. MEYER

Agenda de lucru a Parlamentului pentru 19 mai 2005

Intrevederea vicepresedintelui Parlamentului cu Mark A. MEYER

Perspectivele reglementarii conflictului transnistrean a constituit subiectul principal al intrevederii de astazi a vicepresedintelui Parlamentului dna Maria Postoico cu Mark A. Meyer, presedintele Comitetului pentru Afaceri Europene al Asociatiei Barourilor de Avocati din New York, aflat la Chisinau intr-o vizita de documentare in fruntea unei delegatii de juristi din SUA.

Dupa alegerile parlamentare, a mentionat dna Maria Postoico, s-a produs o consolidare a fortelor politice din legislativ in problemele vitale ale republicii noastre, inclusiv in cea a reintegrarii ei teritoriale. Dovada este Declaratia cu privire la parteneriatul politic pentru reasizarea obiectivelor integrarii europene document adoptat in unanimitate in chiar prima sedinta plenara a noului Parlament. Pentru reglementarea pasnica a conflictului, a spus vicepresedintele Parlamentului, de rind cu alte masuri cunoscute, este necesara o larga democratizare a regiunii transnistrene. Aceasta presupune si accesul in zona a organizatiilor politice si non-guvernamentale din partea dreapta a Nistrului, precum si a celor din alte state. Dna Maria Postoico a remarcat disponibilitatea Ucrainei de a institui un control eficient pe secmentul transnistrean a frontierei moldo-ucrainene. La recenta intilnire de la Vinita reprezentantii Chisinaului si ai Tiraspolului au cazut de acord cu propunerea de a implica SUA si UE in procesul de reglementare a conflictului transnistrean.

Tot astazi delegatia condusa de Mark A. Meyer a avut intrevederi in cadrul fractiunilor parlamentare.

Agenda de lucru a Parlamentului pentru 19 mai 2005

La ora 15.00 vicepresedintele Parlamentului dna Maria Postoico o va primi pe E.S. dna Heather M. Hodges, ambasador al SUA in R. Moldova.

La ora 14.00 dl Sergiu Stati, presedintele Comisiei pentru politica externa si integrare europeana, o va primi pe dna Heather M. Hodges.

18.05.2005
Serviciul de presa al Parlamentului


Заглавная страница Пишите нам

Copyright © 2001-2009 Парламент Республики Молдова