version francaise
Парламент Республики Молдова
english version
русская версия



Инициативы, предложения
Повестка дня
Стенограммы
Сообщения пресс-службы
Парламентский контроль
Внешние отношения
Cooperarea cu societatea civila
Парламентский Вестник
Исследования и анализ










25 мая 2005

Audieri parlamentare privind implementarea Planului de Actiuni RM-UE

Comisia parlamentara pentru politica externa si integrare europeana a audiat astazi un raport despre activitatea Ministerului Afacerilor Externe si Integrarii Europene in domeniul integrarii europene a Republicii Moldova.

Andrei Stratan, viceprim-ministru, ministru al afacerilor externe si integrarii europene, a subliniat, ca Planul de Actiuni Republica Moldova-Uniunea Europeana, semnat si intrat in vigoare la 22 februarie curent, constituie o etapa calitativ noua in relatiile noastre cu UE. Actualmente Republica Moldova este plasata la un nivel destul de inalt pe agenda Uniunii Europene si va continua sa fie o prioritate a presedintiilor in cadrul acestei organizatii. Andrei Stratan s-a referit la perspectivele aprofundarii dialogului politic cu institutiile UE, cu statele-membre ale acesteia si la monitorizarea de catre minister a procesului de realizare a Programului National de Implementare a Planului de Actiuni RM-UE.

In cadrul discutiilor pe marginea acestui subiect deputatii au inaintat mai multe propuneri, inclusiv acceptarea de catre Guvern a unei structuri optimale si a numarului necesar de functionari ai ministerului respectiv, care sa corespunda importantei acestuia in promovarea politicii externe a statului, simplificarea regimului de acordare a vizelor pentru cetatenii straini si altele.

Cu referire la sedinta de astazi Sergiu Stati, presedintele Comisiei parlamentare pentru politica externa si integrare europeana, a specificat, ca aceasta e o prima audiere vizavi de implementarea Planului de Actiuni RM-UE, dupa care va urma o serie de audieri ale ministerelor si structurilor de stat implicate in procesul respectiv. Sergiu Stati a propus ca totalurile acestor discutii sa constituie subiectul unei sedinte comune a comisiei parlamentare si a colegiului Ministerului Afacerilor Externe si Integrarii Europene.

25.05.2005
Serviciul de presa al Parlamentului


Заглавная страница Пишите нам

Copyright © 2001-2009 Парламент Республики Молдова