version francaise
Парламент Республики Молдова
english version
русская версия



Инициативы, предложения
Повестка дня
Стенограммы
Сообщения пресс-службы
Парламентский контроль
Внешние отношения
Cooperarea cu societatea civila
Парламентский Вестник
Исследования и анализ










23 мая 2005

Intrevederea Presedintelui Parlamentului cu reprezentantul special al Secretarului General al CE

Stenogramele sedintelor plenare ale Parlamentului vor fi plasate pe pagina web

Aviz

Intrevederea Presedintelui Parlamentului cu reprezentantul special al Secretarului General al CE

Presedintele Parlamentului dl Marian Lupu l-a primit astazi pe Vladimir Philipov, reprezentant special al Secretarului General al Consiliului Europei in Republica Moldova.

Vladimir Philipov i-a prezentat Presedintelui Parlamentului raportul privind rezultatele monitorizarii alegerilor parlamentare din Moldova din 6 martie curent, document intocmit de Comisia ad-hoc a Biroului APCE. Reprezentantul special al Secretarului General al Consiliului Europei si-a exprimat optimismul vizavi de perspectiva colaborarii actualei componente a Parlamentului Republicii Moldova cu Consiliul Europei, Uniunea Europeana si alte organizatii europene.

Presedintele Parlamentului a subliniat ca actualul Legislativ isi orienteaza eforturile asupra unor actiuni concrete, inclusiv in vederea racordarii legislatiei nationale la standardele comunitare. Actualmente isi desfasoara activitatea grupuri de lucru оn domeniile prioritare ale vietii social-politice si activitatii institutiilor publice. Din componenta lor fac parte deputati din toate fractiunile parlamentare. Pina la sfirsitul sesiunii curente grupurile urmeaza sa definitiveze proiectele de legi оn domeniile respective pentru a fi expediate spre expertizare Consiliului Europei.

In cadrul dialogului au fost abordate aspecte ce tin de reglementarea conflictului transnistrean.

Stenogramele sedintelor plenare ale Parlamentului vor fi plasate pe pagina web

Stenogramele sedintelor plenare ale Parlamentului vor fi plasate pe pagina oficiala web site a organului legislativ suprem. Aceasta decizie a fost acceptata in cadrul sedintei de astazi a Biroului permanent al Parlamentului. In sedinta urmatoare a Biroului permanent urmeaza sa fie prezentat un proiect de Regulament cu privire la publicarea pe web site a stenogramelor.

In cadrul aceleiasi sedinte, prezidata de dl Marian Lupu, membrii Biroului permanent au aprobat modele noi de legitimatii pentru deputati si pentru functionarii din Aparatul Parlamentului.

Membrii Biroului permanent au luat in dezbatere si o serie de chestiuni ce tin de organizarea si desfasurarea procesului legislativ: modalitatea pregatirii si prezentarii spre includere in ordfinea de zi a proiectelor de acte legislative, si modalitatea desfasurarii orei intrebarilor si interpelarilor in cadrul sedintelor plenare ale Parlamentului.

Aviz

La 24 mai, liderii partidelor parlamentare, care au efectuat o vizita in SUA la invitatia Institutului International Republican, vor sustine o conferinta de presa.

Conferinta va avea loc in biroul 114 din incinta Parlamentului cu оnceperea de la ora 11.00.

23.05.2005
Serviciul de presa al Parlamentului


Заглавная страница Пишите нам

Copyright © 2001-2009 Парламент Республики Молдова