version francaise
Парламент Республики Молдова
english version
русская версия



Инициативы, предложения
Повестка дня
Стенограммы
Сообщения пресс-службы
Парламентский контроль
Внешние отношения
Cooperarea cu societatea civila
Парламентский Вестник
Исследования и анализ










3 октября 2007

"Progresele inregistrate de catre Republica Moldova in promovarea reformelor democratice se datoreaza activitatii comune a tuturor parlamentarilor moldoveni, indiferent de apartenenta politica. Republica Moldova a intreprins reformele democratice nu pentru a face pe placul cuiva, ci, in primul rand, pentru tara, societate, popor. Standardele europene nu au alternativa pentru Republica Moldova", a declarat Marian LUPU, Presedintele Parlamentului Republicii Moldova, in plenul sesiunii APCE, dupa votarea de catre parlamentarii europeni a rezolutiei si recomandarilor pe marginea raportului privind onorarea angajamentelor si obligatiunilor tarii noastre fata de Consiliul Europei.

Documentul, elaborat de Josette DURRIEU si Egidijus VAREIKIS, coraportorii Comisiei de Monitorizare a APCE, constata progrese semnificative obtinute de Moldova in realizarea reformelor democratice si recomanda autoritatilor sa continue ritmul transformarilor interne pentru onorarea tuturor angajamentelor tarii si astfel asigurarea posibilitatii de a examina intr-un viitor previzibil incheierea procedurii de monitorizare a Republicii Moldova de catre institutia de la Strasbourg.

"Republica Moldova a reusit sa realizeze in ultimii doi ani rezultate mai bune decat in primii zece ani de la aderarea la Consiliul Europei. In comun cu reprezentantii tuturor partidelor politice am reusit sa ne indeplinim angajamentele intr-un mod serios si responsabil, clasa politica de la Chisinau constientizand necesitatea vitala de a coopera in privinta a trei directii prioritare pentru dezvoltarea Republicii Moldova: integrarea europeana, reintregirea tarii si promovarea reformelor democratice", a mai accentuat Marian LUPU.

Potrivit Presedintelui Legislativului, parlamentarii statelor-membre ale Consiliului Europei, prin mesajul pozitiv al raportului, au transmis un semnal important de incurajare clasei politice si populatiei din Republica Moldova sa continue avansarea pe calea integrarii europene, promovarii reformelor interne si consolidarii institutiilor democratice.

In adresarea catre inaltul for european, Presedintele Parlamentului a reconfirmat atasamentul autoritatilor Republicii Moldova pentru realizarea in continuare a reformelor democratice si avansarea la etapa de postmonitorizare in dialogul cu Consiliul Europei.

03.10.2007
Sectia Relatii cu Mass-Media a Parlamentului


Заглавная страница Пишите нам

Copyright © 2001-2009 Парламент Республики Молдова