version francaise
Парламент Республики Молдова
english version
русская версия



Инициативы, предложения
Повестка дня
Стенограммы
Сообщения пресс-службы
Парламентский контроль
Внешние отношения
Cooperarea cu societatea civila
Парламентский Вестник
Исследования и анализ










9 октября 2007

Marian LUPU, Presedintele Parlamentului Republicii Moldova, a avut o intrevedere cu Hilde F. JOHNSON, Director Executiv Adjunct UNICEF.

Marian LUPU a exprimat recunostinta autoritatilor tarii pentru sustinerea acordata de catre UNICEF in promovarea si asigurarea drepturilor copilului in Republica Moldova. "In comun cu UNICEF, tara noastra a reusit sa faca progrese majore in reformarea sistemului de protectie sociala a copilului, insa constientizam necesitatea reformelor continue in acest sens", a afirmat Marian LUPU.

Spicherul a reiterat, de asemenea, angajamentul Parlamentului de a sustine instituirea functiei de Avocat al Copilului.

La randul sau, Hilde F. JOHNSON a salutat actiunile intreprinse de catre forul legislativ in vederea ajustarii cadrului legislativ national la cerintele internationale, mentionand, totodata, importanta asigurarii unui control eficient asupra modului de implementare a legislatiei.

Interlocutorii, de asemenea, au pledat pentru imbunatatirea accesului la educatie al copiilor, asigurarea unor conditii mai bune pentru activitatea asistentilor sociali, promovarea reformei de dezinstitutionalizare, etc.

09.10.2007
Sectia Relatii cu Mass-Media a Parlamentului


Заглавная страница Пишите нам

Copyright © 2001-2009 Парламент Республики Молдова