version francaise
Парламент Республики Молдова
english version
русская версия



Инициативы, предложения
Повестка дня
Стенограммы
Сообщения пресс-службы
Парламентский контроль
Внешние отношения
Cooperarea cu societatea civila
Парламентский Вестник
Исследования и анализ










5 октября 2007

Marian LUPU, Presedintele Parlamentului Republicii Moldova, a avut o intrevedere cu delegatia Oficiului National de Audit al Regatului Suediei, aflata in vizita la Chisinau in cadrul unui proiect de asistenta a Curtii de Conturi din Moldova.

Presedintele Parlamentului a adresat multumiri autoritatilor suedeze pentru asistenta acordata Curtii de Conturi din Moldova in vederea consolidarii capacitatilor administrative si profesionale si alinierea activitatii acestei institutii la standardele europene.

Potrivit interlocutorilor, in cadrul proiectului de asistenta derulat de catre Oficiul National de Audit din Suedia va fi elaborat un nou proiect de lege cu privire la activitatea Curtii de Conturi din Moldova. Presedintele Parlamentului a afirmat ca forul legislativ va acorda prioritate examinarii noului proiect de lege, precum si monitorizarii modului de implementare a acestuia.

Marian LUPU a accentuat, de asemenea, importanta deosebita a rolului Curtii de Conturi in monitorizarea modului de gestionare a banilor publici si asigurarea transparentei in acest proces.

Oficialii britanici au salutat, la randul sau, progresele inregistrate de catre Curtea de Conturi din Moldova, precum si angajamentele autoritatilor in vederea eficientizarii activitatii acestei institutii.

05.10.2007
Sectia Relatii cu Mass-Media a Parlamentului


Заглавная страница Пишите нам

Copyright © 2001-2009 Парламент Республики Молдова