version francaise
The Parliament of the Republic of Moldova
english version
русская версия



Initiatives, proposals
Agenda
Plenary sitting records
The Press Service Communiques
Parliamentary Supervision
External Relations
Cooperation with Civil Society
Buletin Parlamentar
Research











20 may 2008

Relatiile economice moldo-ucrainene vor fi discutate la 21 mai curent de parlamentari de la Chisinau si Kiev in cadrul celei de-a doua reuniuni comune a Comisiei pentru politica externa si integrare europeana a Parlamentului Republicii Moldova si Comitetului pentru afaceri externe a Radei Supreme a Ucrainei, care va avea loc la Chisinau. Prima reuniune a celor doua comisii parlamentare a avut loc anul trecut la Odessa.

O delegatie a Comitetului pentru Afaceri Externe a Radei Supreme a Ucrainei, condusa de Oleg BILORUS, Presedintele Comitetului respectiv, se va deplasa la 21 mai curent la Chisinau, unde va participa, impreuna cu legiuitorii moldoveni, la lucrarile sedintei comune a comisiilor parlamentare de profil.

In cadrul reuniunii vor fi puse in discutie aspecte privind tendintele actuale de dezvoltare a relatiilor economice moldo-ucrainene, baza juridica a cooperarii bilaterale, vor fi abordate inclusiv chestiuni ce vizeaza raporturile economice moldo-ucrainene in lumina obtinerii de catre Moldova a Preferintelor Comerciale Autonome si aderarii Ucrainei la OMC, etc.

La sedinta vor participa reprezentanti ai Ministerului Afacerilor Externe si Integrarii Europene, ai Ministerului Economiei si Comertului, etc.

Programul de lucru al vizitei delegatiei Radei Supreme include, de asemenea, intrevederi cu Premierul Zinaida GRECEANAI, si cu Grupul parlamentar de prietenie Republica Moldova - Ucraina.

20.05.2008
Sectia Relatii cu Mass-Media a Parlamentului


Home page Mail us

Copyright © 2001-2009 The Parliament of Republic of Moldova