version francaise
The Parliament of the Republic of Moldova
english version
русская версия



Initiatives, proposals
Agenda
Plenary sitting records
The Press Service Communiques
Parliamentary Supervision
External Relations
Cooperation with Civil Society
Buletin Parlamentar
Research











29 may 2008

Marian LUPU, Presedintele Parlamentului Republicii Moldova, s-a intalnit cu Dagmar REPCEKOVA, Ambasador Extraordinar si Plenipotentiar al Republicii Slovace in tara noastra.

Interlocutorii au abordat o serie de aspecte privind cooperarea interparlamentara dintre Republica Moldova si Republica Slovacia, fiind exprimat interesul ambelor parti pentru dinamizarea si extinderea dialogului dintre institutiile legislative de la Chisinau si Bratislava. In context, oficialii au remarcat importanta desfasurarii unui schimb de vizite la nivelul organelor de lucru ale Parlamentelor in vederea intensificarii raporturilor bilaterale moldo-slovace.

In cadrul intrevederii, de asemenea, a fost discutat procesul de integrare europeana a Republicii Moldova si stadiul actual de realizare a reformelor interne.

Marian LUPU a solicitat in acest context sustinerea Slovaciei in procesul de obtinere a mandatului UE de incepere a negocierilor pe marginea unui nou acord de cooperare cu Uniunea Europeana. Totodata, Presedintele Legislativului a apreciat initiativa lansata recent de Suedia si Polonia privind initierea Parteneriatului Estic si a solicitat sprijinul Slovaciei in acest sens.

Presedintele Parlamentului, de asemenea, a solicitat examinarea de catre Slovacia a posibilitatii de aderare la Centrul Comun de Eliberare a Vizelor de la Chisinau in vederea facilitarii circulatiei cetatenilor moldoveni in spatiul european.

Dagmar REPCEKOVA a reconfirmat, la randul sau, sustinerea ferma a aspiratiilor europene ale Republicii Moldova de catre Slovacia.

Diplomatul slovac a precizat, totodata, interesul Grupului de la Visegrad de a pleda in contextul detinerii Presedintiei in exercitiu a UE de catre Franta pentru acordarea unei atentii deosebite fata de aspiratiile europene ale Republicii Moldova.

Totodata, oficialul slovac a exprimat disponibilitatea autoritatilor de la Bratislava de a adera la activitatea Centrului Comun de Eliberare a Vizelor, precizand faptul ca discutii in acest sens au demarat cu oficialii maghiari.

29.05.2008
Sectia Relatii cu Mass-Media a Parlamentului


Home page Mail us

Copyright © 2001-2009 The Parliament of Republic of Moldova