version francaise
The Parliament of the Republic of Moldova
english version
русская версия



Initiatives, proposals
Agenda
Plenary sitting records
The Press Service Communiques
Parliamentary Supervision
External Relations
Cooperation with Civil Society
Buletin Parlamentar
Research











22 may 2008

Marian LUPU, Presedintele Parlamentului Republicii Moldova, va participa la Conferinta Europeana a Presedintilor de Parlament din statele-membre ale Consiliului Europei, organizata de forul paneuropean in perioada 22 - 23 mai curent, la Strasbourg, Republica Franceza.

Potrivit organizatorilor, Conferinta va aborda doua aspecte esentiale pentru viitorul Europei: identificarea unor mecanisme mai eficiente de a implica societatea civila in viata politica si atribuirea valorilor democratice europene precum suprematia legii si drepturile omului o expresie mai clara in politicile nationale si europene.

In particular, Summit-ul European al Spicherilor va pune in discutie colaborarea dintre parlamente si societatea civila si modalitati de a intari cooperarea dintre parlamente si Consiliul Europei in vederea promovarii valorilor europene fundamentale.

Marian LUPU va rosti in cadrul lucrarilor reuniunii un discurs despre cooperarea autoritatilor cu societatea civila si contributia pe care o poate avea sectorul asociativ in dezvoltarea unui stat cu o democratie tanara.

Evenimentul va reuni circa 300 de participanti din Parlamentele celor 47 de state-membre ale Consiliului Europei, precum si din institutiile legiuitoare din Canada, Israel, Mexic, care au statut de observator la APCE.

In cadrul vizitei la Strasbourg, Marian LUPU va avea o serie de intrevederi bilaterale cu Terry DAVIS, Secretarul General al Consiliului Europei, cu Lluis Maria de PUIG, Presedintele Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei, cu Viktoras MUNTIANAS, Presedintele Parlamentului Lituaniei, cu Christian PONCELET, Presedintele Senatului Frantei, etc.

Prima Conferinta Europeana a Spicherilor a avut loc in 1975, in prezent evenimentul fiind organizat o data la doi ani.

22.05.2008
Sectia Relatii cu Mass-Media a Parlamentului


Home page Mail us

Copyright © 2001-2009 The Parliament of Republic of Moldova