version francaise
The Parliament of the Republic of Moldova
english version
русская версия



Initiatives, proposals
Agenda
Plenary sitting records
The Press Service Communiques
Parliamentary Supervision
External Relations
Cooperation with Civil Society
Buletin Parlamentar
Research











12 february 2008

Comisia parlamentara pentru cultura, stiinta, invatamant, tineret, sport si mijloace de informare in masa, anunta, in conformitate cu articolul 42 al Codului Audiovizualului al Republicii Moldova, un concurs pentru suplinirea functiei vacante de membru al Consiliului Coordonator al Audiovizualului.

Documentele candidatilor la functia de membru al Consiliului se vor depune la Comisia pentru cultura, stiinta, invatamant, tineret, sport si mijloace de informare in masa a Parlamentului Republicii Moldova pana la data de 12 martie 2008, ora 17.00.

Dosarele candidatilor trebuie sa contina:

  • Fisa personala;
  • Curriculum vitae;
  • O referinta - recomandare.

Telefoane de contact: 26-84-52, 23-22-71.

NOTA: Functia de membru al CCA a devenit vacanta dupa demisia domnului Constantin ROTARU, adoptata prin Hotararea Parlamentului nr. 1-XVI din 7 februarie 2008.

Conform prevederilor articolului 42 din Codul Audiovizualului al Republicii Moldova, candidatii la functia de membru al CCA vor fi selectati de comisia parlamentara de profil si de Comisia parlamentara juridica, pentru numiri si imunitati, care, ulterior, ii vor inainta Parlamentului spre confirmare. Candidatii la functia de membru al consiliului pot fi propusi de asociatii obstesti, fundatii, asociatii sindicale, asociatii de patroni, culte religioase. Dosarele candidatilor se depun la comisia de profil.

Poate candida la functia de membru al CCA persoana care intruneste urmatoarele conditii:

  1. are studii superioare si experienta de cel putin 5 ani in unul dintre domeniile: audiovizualului, tehnologiilor de comunicare, dreptului, finantelor, contabilitatii, gestiunii intreprinderilor, elaborarii programelor sau informatiilor in orice institutie de creatie;
  2. a implinit 25 de ani si nu a atins varsta legala de pensionare;
  3. cunoaste limba de stat a Republicii Moldova;
  4. nu are antecedente penale.

La inaintarea spre confirmare de catre Parlament a candidatilor, comisia de profil prezinta un raport, iar Comisia juridica, pentru numiri si imunitati, un coraport. Candidatii la functia de membru al Consiliului Coordonator al Audiovizualului sunt confirmati de Parlament cu votul a cel putin trei cincimi din numarul total al deputatilor. In cazul cand un candidat la functia de membru al CCA nu intruneste numarul necesar de voturi, comisia parlamentara de profil si Comisia parlamentara juridica, pentru numiri si imunitati inainteaza, in termen de 2 saptamani, o noua candidatura.

12.02.2008
Sectia Relatii cu Mass-Media a Parlamentului


Home page Mail us

Copyright © 2001-2009 The Parliament of Republic of Moldova