version francaise
The Parliament of the Republic of Moldova
english version
русская версия



Initiatives, proposals
Agenda
Plenary sitting records
The Press Service Communiques
Parliamentary Supervision
External Relations
Cooperation with Civil Society
Buletin Parlamentar
Research











1 june 2006

Rene van der LINDEN, Presedintele Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), va vizita Chisinaul la sfarsitul lunii iulie curent si va rosti o alocutiune de la tribuna Parlamentului Republicii Moldova.

Dupa cum transmite Serviciul de Presa si Imagine al forului legislativ, o intelegere in acest sens a fost realizata in timpul intrevederii bilaterale la initiativa Presedintelui APCE cu spicherul Marian LUPU, in cadrul Conferintei Europene a Presedintilor de Parlament, care s-a incheiat in ajun la Tallinn.

Unul din subiectele principale de discutie dintre cei doi parlamentari l-a constituit realizarea de catre Republica Moldova a Planului calendaristic de actiuni legislative, inclusiv reformarea sistemului judiciar si adoptarea in lectura finala a Codului Audiovizualului. Spicherul Marian LUPU a asigurat Presedintele APCE de faptul ca toate proiectele incluse in acest plan vor fi adoptate pana la sfarsitul sesiunii curente.

In timpul vizitei la Tallinn, Marian LUPU a avut, de asemenea, intrevederi cu spicherul georgian Nino BURDJANADZE, cu vicepresedintele Senatului Romaniei, Teodor MELESCANU, precum si cu Presedintii Parlamentului Estoniei (Tomas VAREK), Lituaniei (Viktoras MUNTIANAS) si Letoniei (Ingrida UDRE).

In cadrul intrevederilor au fost abordate perspectivele cooperarii interparlamentare atat la nivel bilateral, precum si pe dimensiunea internationala. Sefii forurilor legislative ale statelor baltice au subliniat caracterul prioritar al relatiilor cu Republica Moldova in contextul aspiratiilor de integrare europeana ale Chisinaului oficial si au exprimat disponibilitatea de a acorda sustinere, inclusiv consultativa, in vederea armonizarii legislatiei moldovenesti la standardele europene.

La randul sau, Marian LUPU a accentuat faptul ca asemenea reuniuni evidentiaza rolul tot mai important al diplomatiei parlamentare in dialogul dintre statele-membre ale Uniunii Europene si tarile care abia au ales calea integrarii europene.

01.06.2006
Serviciul de presa si imagine al Parlamentului


Home page Mail us

Copyright © 2001-2009 The Parliament of Republic of Moldova