version francaise
The Parliament of the Republic of Moldova
english version
русская версия



Initiatives, proposals
Agenda
Plenary sitting records
The Press Service Communiques
Parliamentary Supervision
External Relations
Cooperation with Civil Society
Buletin Parlamentar
Research











21 june 2006

Presedintele Parlamentului Republicii Moldova, Marian LUPU, a avut o intrevedere cu Rudolf PERINA, insarcinat cu afaceri al Ambasadei Statelor Unite ale Americii in Republica Moldova.

Marian LUPU a mentionat caracterul ascendent al relatiilor bilaterale moldo-americane, reiterand in context disponibilitatea forului legislativ pentru o cooperare intensa si sincera cu Statele Unite.

Spicherul a adresat, de asemenea, multumiri autoritatilor SUA pentru asistenta tehnica considerabila acordata Republicii Moldova in vederea implementarii reformelor democratice in sectoarele de importanta vitala pentru tara noastra. In acelasi sens, Presedintele Legislativului a exprimat gratitudine Statelor Unite pentru sustinerea acordata tarii noastre in procesul de integrare regionala si europeana, precum si pentru contributia SUA la stabilirea unor relatii calitativ noi cu organismele financiare internationale.

Totodata, Marian LUPU a informat oficialul american despre actiunile intreprinse de catre forul legislativ in vederea integrarii europene si onorarii angajamentelor asumate fata de Consiliul Europei. Spicherul a declarat ca in prezent sunt in proces de elaborare circa 40 de proiecte de lege care vizeaza respectarea obligatiunilor Republicii Moldova fata de CoE.

La randul sau, Rudolf PERINA a salutat inregistrarea unor evolutii pozitive in procesul de reglementare a conflictului transnistrean, remarcand in special activitatea eficienta a Misiunii Uniunii Europene de Asistenta la Frontiera. In acelasi timp, oficialul american si-a exprimat regretul in privinta pozitiei Federatiei Ruse in procesul de solutionare a conflictului de pe Nistru, mentionand ca acest fapt influenteaza negativ relatiile bilaterale moldo-ruse. Totodata, oficialul american a subliniat ca SUA sustin stabilirea unor relatii bune dintre Republica Moldova si Federatia Rusa.

Rudolf PERINA a accentuat, de asemenea, faptul ca parlamentului ii revine un rol deosebit de important in promovarea reformelor democratice in Republica Moldova si asigurarea dimensiunii calitative a legislatiei nationale a tarii.

"Reformele democratice sunt importante, in primul rand, pentru poporul si viitorul Republicii Moldova. SUA vor sustine Republica Moldova pe toate caile posibile", a mai subliniat diplomatul american.

21.06.2006
Serviciul de presa si imagine al Parlamentului


Home page Mail us

Copyright © 2001-2009 The Parliament of Republic of Moldova