version francaise
The Parliament of the Republic of Moldova
english version
русская версия



Initiatives, proposals
Agenda
Plenary sitting records
The Press Service Communiques
Parliamentary Supervision
External Relations
Cooperation with Civil Society
Buletin Parlamentar
Research











2 may 2007

Marian LUPU, Presedintele Parlamentului Republicii Moldova, a participat la etapa finala a actiunii "Daruieste Sperante", in cadrul careia sectia de Hematologie pentru copii a Institutului Oncologic a primit echipamente medicale si medicamente pentru tratament procurate in urma desfasurarii actiunii. Actiunea de binefacere "Daruieste Sperante" a fost initiata de catre Asociatia Farmacistilor din Moldova pe intreg teritoriul tarii incepand cu 4 februarie curent in scopul adunarii mijloacelor financiare in beneficiul bolnavilor cu cancer pentru achizitionarea de echipamente pentru diagnosticare si medicamente pentru tratament.

Marian LUPU a declarat ca actiunea "Daruieste Sperante" a demonstrat ca prin eforturi comune ale autoritatilor, sectorului asociativ si intregii societati poate fi asigurata o sansa in plus pentru bolnavii de cancer si pentru medicii care lupta cu aceasta maladie. Potrivit spicherului, initiativa respectiva nu este una finala, ci doar provizorie, care a dat un semnal necesar pentru a evalua situatia si pentru a asigura continuitatea acestei actiuni.

Presedintele Parlamentului a subliniat faptul ca Institutul Oncologic necesita investitii de program bine gandite, nu doar actiuni sporadice. Marian LUPU a precizat ca va interveni pe langa Guvern pentru identificarea unui sistem de actiuni in vederea redresarii situatiei in aceasta sfera. Totodata, spicherul a accentuat faptul ca Parlamentul va sustine traditionalul telemaraton desfasurat intre 18 - 24 iunie curent sub genericul "Lupta impotriva cancerului cu eforturi comune". Evenimentul este organizat de catre Institutul Oncologic, Ministerul Sanatatii, Asociatia Oncologilor si Compania Nationala de Asigurare in Medicina si se desfasoara o data la trei ani.

Potrivit Alei CIOBANU, Presedintele Asociatiei Farmacistilor, in cadrul actiunii "Daruieste Sperante" au fost adunate 495 mii lei prin intermediul apelurilor telefonice la linia dedicata si prin depuneri la contul special deschis la Banca de Economii. In urma actiunii, au fost procurate echipamente hematologice de apreciere a hemoglobinei si a tuturor ingredientelor de sange, echipamente pentru laboratorul de morfopatologie si preparate pentru sectia de hematologie pentru copii.

02.05.2007
Serviciul de presa si imagine al Parlamentului


Home page Mail us

Copyright © 2001-2009 The Parliament of Republic of Moldova