version francaise
The Parliament of the Republic of Moldova
english version
русская версия



Initiatives, proposals
Agenda
Plenary sitting records
The Press Service Communiques
Parliamentary Supervision
External Relations
Cooperation with Civil Society
Buletin Parlamentar
Research











13 november 2006

Presedintele Parlamentului Republicii Moldova, Marian LUPU, a avut o intrevedere cu Gela BEZHUASHVILI, Ministru al Afacerilor Externe al Georgiei, care se afla intr-o vizita in tara noastra.

Marian LUPU a reiterat pozitia Parlamentului Republicii Moldova exprimata recent in cadrul Summit-ului Adunarii Parlamentare a GUAM in privinta organizarii si desfasurarii unui "referendum" in regiunea Osetiei de Sud. In context, Presedintele Parlamentului a exprimat gratitudine autoritatilor Georgiei pentru nerecunoasterea asa-zisului referendum organizat la 17 septembrie curent de catre autoritatile autoproclamate de la Tiraspol. La rindul sau, Gela BEZHUASHVILI a afirmat ca Georgia este si va ramane un partener constant al Republicii Moldova.

In context, a fost abordat subiectul intensificarii cooperarii bilaterale, mentionind potentialul existent al raporturilor comercial-economice, precum si necesitatea diversificarii pietelor de desfacere a produselor moldovenesti si georgiene si importanta atragerii investitiilor straine pentru ambele tari. De asemenea, interlocutorii s-au pronuntat pentru dezvoltarea contactelor bilaterale pe dimensiunea parlamentara.

Totodata, Ministrul de Externe al Georgiei s-a pronuntat pentru dezvoltarea cooperarii multilaterale in cadrul organismelor internationale, precum GUAM, OSCE, Consiliul Europei, Uniunea Europeana. La rindul sau, Presedintele Parlamentului moldovean s-a referit la necesitatea identificarii oportunitatilor parteneriatului economic reciproc avantajos la nivelul statelor-membre ale GUAM.

13.11.2006
Serviciul de presa si imagine al Parlamentului


Home page Mail us

Copyright © 2001-2009 The Parliament of Republic of Moldova