version francaise
The Parliament of the Republic of Moldova
english version
русская версия



Initiatives, proposals
Agenda
Plenary sitting records
The Press Service Communiques
Parliamentary Supervision
External Relations
Cooperation with Civil Society
Buletin Parlamentar
Research











20 november 2006

Presedintele Parlamentului Republicii Moldova, Marian LUPU, a participat la sedinta Consiliului Adunarii Interparlamentare a Comunitatii Statelor Independente (AIP a CSI) si la cea de-a 27-a sedinta plenara a AIP a CSI, care s-au desfasurat la Sankt-Peterburg in perioada 15-16 noiembrie curent.

In cadrul sedintelor au fost discutate chestiuni curente ce vizeaza functionarea comisiilor permanente ale AIP a CSI, precum si perspectivele si modalitatile de optimizare a dialogului parlamentar.

De asemenea, conform programului vizitei, Presedintele Parlamentului moldovean a avut intrevederi de lucru cu Boris GRIZLOV, Presedintele Dumei de Stat a Adunarii Federale a Rusiei, precum si cu Serghei MIRONOV, Presedintele Consiliului Federatiei al Adunarii Federale a Rusiei. In cadrul unui dialog constructiv, interlocutorii au discutat multiple aspecte ale relatiilor bilaterale moldo-ruse, precum si perspectivele acestora ca urmare a intrevederii Presedintilor celor doua tari.

Spicherii s-au pronuntat pentru dinamizarea contactelor interparlamentare la toate nivelurile, atentie particulara fiind acordata activitatii Comisiei moldo-ruse de cooperare parlamentara. Partile au convenit ca sedinta Comisiei sa fie desfasurata in Chisinau in timpul cel mai apropiat, demarand consultarile respective.

In context, Marian LUPU a reiterat omologilor sai invitatii de a vizita Republica Moldova. In alta ordine de idei, interlocutorii au convenit asupra necesitatii extinderii si diversificarii agendei dialogului parlamentar bilateral, incluzand si subiecte ce vizeaza problematica diferendului transnistrean.

20.11.2006
Serviciul de presa si imagine al Parlamentului


Home page Mail us

Copyright © 2001-2009 The Parliament of Republic of Moldova