version francaise
The Parliament of the Republic of Moldova
english version
русская версия



Initiatives, proposals
Agenda
Plenary sitting records
The Press Service Communiques
Parliamentary Supervision
External Relations
Cooperation with Civil Society
Buletin Parlamentar
Research











3 october 2005

Grupul parlamentar de prietenie cu Federatia Rusa a avut o intrevedere cu delegatia Dumei de Stat a Federatiei Ruse, care se afla intre 3-4 octombrie curent intr-o vizita de lucru in tara noastra.

Eugenia Ostapciuc, presedintele Grupului parlamentar de prietenie, a mentionat ca, in pofida unor impedimente, relatiile economice dintre Republica Moldova si Federatia Rusa continua sa inregistreze evolutii ascendente. Cu toate acestea, Eugenia Ostapciuc s-a pronuntat pentru solutionarea cat mai grabnica a problemelor privind exportul si accesul produselor moldovenesti pe piata ruseasca.

Referindu-se la problematica transnistreana, liderul Grupului de prietenie cu Federatia Rusa, a accentuat faptul ca Republica Moldova mizeaza pe sustinerea Federatiei Ruse in procesul de solutionare a diferendului transnistrean. In context, membrii Grupului de prietenie, au subliniat faptul ca Rusiei ii revine un rol hotarator in acest proces, motiv pentru care au solicitat autoritatilor Federatiei Ruse sa actioneze in conformitate cu interesele statului Republica Moldova si cu realitatile obiective din aceasta zona.

Delegatia Dumei de Stat s-a pronuntat, la randul sau, pentru intensificarea si eficientizarea mecanismului bilateral de cooperare, optand pentru o colaborare sistemica. De asemenea, oficialii rusi au opinat ca sunt deschisi pentru discutii si dialog in majoritatea problemelor importante aflate pe agenda prioritatilor celor doua state.

Pe parcursul zilei de astazi, delegatia Dumei de Stat a Federatiei Ruse se va intalni cu presedintii comisiilor parlamentare. Marti, 4 octombrie, delegatia rusa va avea intrevederi cu presedintele tarii Vladimir Voronin, cu primul ministru Vasile Tarlev, cu ministrul Afacerilor Externe si Integrarii Europene Andrei Stratan, cu ministrul Reintegrarii Vasile Sova, cu ministrul Agriculturii si Industriei Alimentare Anatolie Gorodenco, etc.

03.10.2005
Serviciul de presa si imagine al Parlamentului


Home page Mail us

Copyright © 2001-2009 The Parliament of Republic of Moldova