version francaise
The Parliament of the Republic of Moldova
english version
русская версия



Initiatives, proposals
Agenda
Plenary sitting records
The Press Service Communiques
Parliamentary Supervision
External Relations
Cooperation with Civil Society
Buletin Parlamentar
Research











5 october 2005

Iurie Stoicov, presedintele comisiei parlamentare pentru securitatea nationala, aparare si ordinea publica, a avut, astazi, o intrevedere cu Stephen Anthony Evans, seful Misiunii Asociatiei Internationale pentru Energia Atomica.

In cadrul dialogului, Iurie Stoicov a informat oficialul AIEA despre perfectionarea continua a bazei legislative din domeniul respectiv, in special in vederea racordarii legislatiei nationale la rigorile comunitare. In context, presedintele comisiei pentru securitatea nationala, aparare si ordinea publica a subliniat faptul ca la inceputul sesiunii parlamentare curente va fi examinat Proiectul de lege privind desfasurarea in siguranta a activitatilor nucleare si cu surse de radiatii ionizante.

Presedintele Misiunii Asociatiei Internationale pentru Energia Atomica a apreciat inalt, la randul sau, cooperarea cu Republica Moldova, mentionand indeosebi implementarea cu succes de catre tara noastra a proiectelor sustinute si finantate de catre AIEA. Totodata, Stephen Anthony Evans, a accentuat faptul ca Republica Moldova va continua sa beneficieze si pe viitor de asistenta din partea institutiei pe care o reprezinta, afirmand ca AIEA va majora sustinerea tehnica pentru tara noastra.

In cadrul intrevederii, au fost abordate, de asemenea, probleme privind modernizarea infrastructurii, radioprotectiei, a securitatii surselor si utilizarii deseurilor radiologice din Republica Moldova, etc.

05.10.2005
Serviciul de presa si imagine al Parlamentului


Home page Mail us

Copyright © 2001-2009 The Parliament of Republic of Moldova