version francaise
The Parliament of the Republic of Moldova
english version
русская версия



Initiatives, proposals
Agenda
Plenary sitting records
The Press Service Communiques
Parliamentary Supervision
External Relations
Cooperation with Civil Society
Buletin Parlamentar
Research











31 october 2005

Presedintele Parlamentului Republicii Moldova, Marian Lupu, a avut luni o intrevedere cu Frederik R. Hyde Chambers, Secretar General al Asociatiei Internationale Business-ul si Parlamentul (AIBP).

Presedintele Parlamentului a subliniat ca una dintre prioritatile declarate ale Legislativului este stabilirea unei comunicari deschise cu societatea civila, inclusiv cu comunitatea economica. Spicherul a anuntat ca deja au fost puse bazele unui dialog cu reprezentantii cercurilor de afaceri, la nivel de asociatii specializate.

Astfel, sunt organizate periodic intrevederi dintre oameni de afaceri si conducerea Parlamentului, la care se discuta probleme concrete de interes major pentru economia tarii, cu participarea membrilor diferitelor comisii permanente. Acestea urmaresc, intre altele identificarea unor elemente institutionale pentru atragerea specialistilor din domeniul economiei la elaborarea unor acte legislative ce reglementeaza acest domeniu. In plus, a fost initiat programul de audieri parlamentare, care de asemenea, reprezinta un mecanism de comunicare cu societatea civila.

Spicherul Marian Lupu a solicitat Secretarului General al AIBP asistenta pentru identificarea unor modalitati suplimentare care sa eficientizeze comunicarea cu reprezentantii mediului de afaceri, in contextul indeplinii Planului de Actiuni Moldova-UE, SCERS, Programului Satul Moldovenesc etc.

Frederik R. Hyde Chambers a declarat ca, prin intermediul reprezentantei sale la Chisinau, urmeaza a fi examinat modul de incurajare a dialogului bilateral business-Parlament, in perspectiva ajustarii legislatiei nationale in domeniul economiei la standardele mondiale, dar fara a neglija realitatile existente in Republica Moldova. Secretarul General al AIBP a adaugat ca un factor important in acest proces este sustinerea acestor initiative de catre toate formatiunile din Legislativ.

Asociatia Internationala Business-ul si Parlamentul este o structura profesinala, non-profit, fondata in Marea Britanie acum 28 de ani, care isi desfasoara activitatea in peste 20 de state. Scopul ei este de a promova principiile de guvernare eficienta si dialog deschis intre antreprenori si legislatori. In spatiul ex-sovietic, AIBP activeaza deja in Armenia, Georgia si Ucraina.

28.10.2005
Serviciul de presa si imagine al Parlamentului


Home page Mail us

Copyright © 2001-2009 The Parliament of Republic of Moldova