version francaise
The Parliament of the Republic of Moldova
english version
русская версия



Initiatives, proposals
Agenda
Plenary sitting records
The Press Service Communiques
Parliamentary Supervision
External Relations
Cooperation with Civil Society
Buletin Parlamentar
Research











1 december 2007

Marian LUPU, Presedintele Parlamentului Republicii Moldova, a participat la ceremoniile dedicate aniversarii a 50-a de la fondarea gimnaziului-internat din satul Vascauti, raionul Floresti. Institutia este patronata de Presedintele Parlamentului.

Marian LUPU a adresat, in numele Parlamentului Republicii Moldova, sincere felicitari colectivului de profesori, absolventilor si elevilor acestei institutii. Presedintele Legislativului a accentuat faptul ca aniversarea a 50-a a gimnaziului-internat din Vascauti este, in primul rand, o actiune de familie, care reuneste colectivul de profesori, actuali si fosti discipoli.

Presedintele Parlamentului a adresat cuvinte de multumire pedagogilor gimnaziului-internat din Vascauti pentru abnegatia, dedicarea de sine si intreaga viata pe care au consacrat-o unei cauze nobile de a educa si contribui la reintegrarea sociala a copiilor orfani si a celor din familii vulnerabile.

"Tezaurul gimnaziului-internat din Vascauti este spiritul de echipa si frumoasa familie care exista aici. Pedagogii din aceasta institutie sunt, in primul rand, parinti pentru toti cei 235 de elevi si merita respectul nostru al tuturor", a afirmat spicherul.

Marian LUPU a subliniat faptul ca desi gimnaziul-internat de la Vascauti nu dispune de resurse financiare mari, a reusit sa devina o institutie de elita prin contributia personala si profesionalismul corpului profesoral, prin spiritul de unitate si familie al elevilor si prin calitatile umane deosebite pe care le cultiva.

Spicherul a accentuat faptul ca autoritatile constientizeaza lacunele si problemele care inca exista in sfera sistemului de educatie si ingrijire a copiilor aflati in dificultate si vor depune eforturi suplimentare pentru solutionarea problemelor din acest domeniu. In acest sens, Marian LUPU a mai relevat faptul ca parteneriatul stabilit intre Parlament si gimnaziul-internat de la Vascauti va continua si pe viitor prin actiuni menite sa imbunatateasca conditiile de activitate in aceasta institutie.

Presedintele Legislativului a inmanat o diploma de excelenta administratiei institutiei si colectivului pedagogic al scolii pentru devotament si merite profesionale deosebite. Cu ocazia jubileului institutiei, Marian LUPU a oferit gimnaziului 10 mii lei.

De asemenea, Presedintele Parlamentului a asistat la ceremonia de dare in folosinta a salii sportive a gimnaziului, care a fost reconstruita datorita sustinerii partenerilor straini si surselor financiare din bugetul de stat.

In gimnaziul-internat din Vascauti isi fac studiile 235 de elevi, dintre care 100 cu statut de orfan, iar 135 din familii social-vulnerabile. In aceasta institutie activeaza 32 de pedagogi.

01.12.2007
Sectia Relatii cu Mass-Media a Parlamentului


Home page Mail us

Copyright © 2001-2009 The Parliament of Republic of Moldova