version francaise
The Parliament of the Republic of Moldova
english version
русская версия



Initiatives, proposals
Agenda
Plenary sitting records
The Press Service Communiques
Parliamentary Supervision
External Relations
Cooperation with Civil Society
Buletin Parlamentar
Research











26 december 2007

Marian LUPU, Presedintele Parlamentului Republicii Moldova, si conducerea Comisiei parlamentare pentru protectie sociala, sanatate si familie au avut o intrevedere cu Mihai OUS, medic-sef al Spitalului Clinic Republican, cu prilejul aniversarii a 190-ea a institutiei.

Cu ocazia aniversarii, Marian LUPU a adresat, in numele Parlamentului Republicii Moldova, sincere urari de bine si prosperitate colectivului Spitalului Clinic Republican.

"In aceasta zi, venim cu cele mai calde felicitari si sincere multumiri intregului personal medical al institutiei pentru devotamentul in munca, pentru insistenta si ardoarea profesionala in ocrotirea vietii si sanatatii populatiei, si pentru caldura omeneasca ce o daruiti pacientilor", a spus spicherul.

Presedintele Parlamentului a accentuat faptul ca, pe parcursul existentei sale, aceasta institutie medicala si-a stabilit cu certitudine rolul de Centru al Medicinii din Moldova, orientandu-si activitatea spre beneficiul si sustinerea sanatatii populatiei tarii.

"Apreciem inalt potentialul acestei institutii si devotamentul celor care prin activitatea sa demonstreaza exemple de patriotism si dedicatie profesionala, obtin realizari importante in domeniul ocrotirii sanatatii", a mai afirmat Marian LUPU.

Interlocutorii au remarcat in context faptul ca includerea Spitalului Clinic Republican in lista celor cinci spitale republicane identificate pentru transformarea in Spitale de Excelenta, reprezinta initierea unui proces amplu de ajustare a serviciului spitalicesc din tara la cele mai inalte rigori europene.

In aceasta ordine de idei, conducerea Parlamentului si a Comisiei parlamentare de profil au mentionat necesitatea fortificarii bazei tehnico-materiale din institutiile medicale nationale, cu implementarea tehnologilor avansate, cu instruirea continua a cadrelor profesionale conform celor mai actuale metode si cerinte, fapt, care va contribui la cresterea calitatii, accesului si eficientei asistentei medicale din tara.

26.12.2007
Sectia Relatii cu Mass-Media a Parlamentului


Home page Mail us

Copyright © 2001-2009 The Parliament of Republic of Moldova