version francaise
The Parliament of the Republic of Moldova
english version
русская версия



Initiatives, proposals
Agenda
Plenary sitting records
The Press Service Communiques
Parliamentary Supervision
External Relations
Cooperation with Civil Society
Buletin Parlamentar
Research











15 may 2006

Presedintele Parlamentului Republicii Populare Chineze va efectua, la sfarsitul saptamanii curente, prima vizita oficiala in tara noastra de la proclamarea independentei Republicii Moldova. Dupa cum transmite Serviciul de Presa si Imagine al Parlamentului Republicii Moldova, vizita Presedintelui Comitetului Permanent al Adunarii Nationale a Reprezentantilor Populari din Intreaga China Wu BANGGUO va avea loc in perioada 20-22 mai curent.

Dupa sosirea in capitala Republicii Moldova, presedintele forului legislativ al RPC va avea o intrevedere neoficiala cu presedintele tarii Vladimir VORONIN, dupa care vor urma o serie de evenimente desfasurate in incinta Parlamentului Republicii Moldova, inclusiv intrevederea de o ora cu spicherul Marian LUPU si semnarea Acordului privind sustinerea economica dintre Republica Moldova si RPC. De asemenea, Wu BANGGUO va lasa o inscriere in Cartea pentru oaspetii de onoare a Parlamentului, iar ulterior delegatia chineza va vizita Centrul International de Expozitii "Moldexpo".

Pe parcursul urmatoarei zile, oficialul chinez va avea intrevederi cu Presedintele Vladimir Voronin si cu premierul Vasile Tarlev. Programul vizitei include, de asemenea, vizitarea Combinatului de vinuri "Milestii Mici". In seara de 21 mai la Palatul National va fi organizat un concert dedicat vizitei oaspetilor chinezi, cu participarea ansamblului "Joc" si a Clubului de dans sportiv "Codreanca". La eveniment va fi prezenta conducerea de varf a tarii, deputati, sefii misiunilor diplomatice si reprezentanti ai cercurilor de afaceri din Republica Moldova si China.

15.05.2006
Serviciul de presa si imagine al Parlamentului


Home page Mail us

Copyright © 2001-2009 The Parliament of Republic of Moldova