version francaise
The Parliament of the Republic of Moldova
english version
русская версия



Initiatives, proposals
Agenda
Plenary sitting records
The Press Service Communiques
Parliamentary Supervision
External Relations
Cooperation with Civil Society
Buletin Parlamentar
Research











13 may 2006

Primele obiecte de menire sociala din satul Tigheci, conectate la reteaua de distribuire a gazelor naturale, sunt gradinita pentru copii si scoala medie. La ceremonia de aprindere a flacarii albastre, care a avut loc ieri, 22 mai, si a fost consacrata Hramului satului, au participat Presedintele Parlamentului Marian LUPU, Presedintele Comisiei permanente pentru politica externa si integrare europeana Sergiu STATI, conducerea raionului Leova.

Pentru realizarea proiectului din bugetul de stat au fost alocate 960 mii lei, iar din bugetul local - circa 100 mii lei. Potrivit Presedintelui Parlamentului, evenimentul serveste drept dovada a coeziunii eforturilor comune eficiente ale organelor centrale si celor locale. "Prin conjugarea eforturilor comune, pot fi realizate lucruri foarte frumoase", a remarcat spicherul. Presedintele Parlamentului a adaugat ca evenimentul este prima etapa in gazificarea complexa a satului Tigheci, ca o parte componenta a Programului national privind gazificarea tarii. Potrivit spicherului, implementarea programului va impulsiona dezvoltarea economica a tarii. "Acest scop va fi atins cu orice pret", a subliniat Marian LUPU.

Dupa ceremonia de inaugurare, Marian LUPU, din numele Parlamentului, a donat gradinitei si scolii un televizor si o combina muzicala. Ulterior, seful Legislativului s-a deplasat in satul Sarata Noua din raionul Leova, la Turneul international de lupta libera consacrata memoriei lui Emanuil PEICOV.

23.05.2006
Serviciul de presa si imagine al Parlamentului


Home page Mail us

Copyright © 2001-2009 The Parliament of Republic of Moldova