version francaise
Парламент Республики Молдова
english version
русская версия



Инициативы, предложения
Повестка дня
Стенограммы
Сообщения пресс-службы
Парламентский контроль
Внешние отношения
Cooperarea cu societatea civila
Парламентский Вестник
Исследования и анализ










15 сентября 2005

Perspectivele de dezvoltare ale pietei tehnologiilor si serviciilor informationale in Republica Moldova, precum si participarea unor companii straine la implementarea proiectelor sociale au constituit principalele teme ale intrevederii dintre spicherul Marian Lupu si Norman Fraser, presedintele companiei britanice Brains Group.

Marian Lupu a accentuat ca tehnologiile informationale reprezinta unul dintre domeniile cheie, de importanta majora pentru diferite sfere atat din mediul social, cat si de afaceri, si se afla permanent in atentia Parlamentului.

La randul sau, Norman Fraser a remarcat ca atractivitatea cadrului legislativ care reglementeaza activitatea in acest domeniu si existenta unor specialisti de inalta valoare sunt conditii care contribuie la atragerea investitiilor in sectorul IT local.

Totodata, presedintele companiei Brains Group a reiterat disponibilitatea de a contribui, prin intermediul Fundatiei Compudava, la dotarea cu tehnica informationala moderna a unor institutii de menire sociala - scoli, orfelinate, aziluri pentru batrani, spitale. Norman Fraser l-a informat pe Marian Lupu ca in cadrul unuia dintre primele proiecte implementate cu succes de catre Fundatie trei institutii medicale din Republica Moldova: Spitalul Clinic Republican, Institutul de Cardiologie si Spitalul Clinic Municipal din Balti au fost dotate cu peste 200 de calculatoare. Aceasta le-a permis crearea propriilor retele locale de calculatoare si, astfel, sa faca fata rigorilor de management si tratament, precum si implementarii sistemului de asigurari obligatorii in medicina.

Spicherul Marian Lupu a adus multumiri businessmanului britanic pentru derularea proiectelor sociale in Republica Moldova si a mentionat ca pentru tara noastra este important de adoptat nu doar experienta de activitate a companiilor europene, dar si standardele de responsabilitate sociala a mediului de afaceri.

Norman Fraser a declarat ca Fundatia va acorda un ajutor material important pentru gimnaziul-internat din localitatea Vascauti, raionul Floresti, in care invata si locuiesc cca 300 de copii orfani si din familii defavorizate social.

Interlocutorii au mai convenit ca in cadrul vizitei oficiale a Presedintelui Parlamentului in Marea Britanie, programata pentru anul viitor, vor discuta subiecte ce tin de cooperarea in domeniul tehnologiilor informationale, precum si despre derularea unor noi proiecte de caritate.

Iar presedintele companiei Brains Group si-a anuntat disponibilitatea de a contribui la atragerea in continuare a unor donatii mai substantiale din partea unor fundatii internationale pentru astfel de proiecte.

15.09.2005
Serviciul de presa si imagine al Parlamentului


Заглавная страница Пишите нам

Copyright © 2001-2009 Парламент Республики Молдова