version francaise
Парламент Республики Молдова
english version
русская версия



Инициативы, предложения
Повестка дня
Стенограммы
Сообщения пресс-службы
Парламентский контроль
Внешние отношения
Cooperarea cu societatea civila
Парламентский Вестник
Исследования и анализ










29 сентября 2005

Presedintele Parlamentului Republicii Moldova, Marian Lupu, a participat la inaugurarea Forului Investitional International "Moldova deschisa businessului international".

Presedintele Parlamentului, Marian Lupu, a avut, astazi, o intrevedere cu Jean Louis Laurens, Seful Cabinetului Secretarului General al Consiliului Europei.

Presedintele Parlamentului Republicii Moldova, Marian Lupu, a participat la inaugurarea Forului Investitional International "Moldova deschisa businessului international".

Presedintele Parlamentului a mentionat ca acest For este un instrument eficient de promovare a deschiderii Moldovei spre un parteneriat durabil cu comunitatea internationala, inclusiv la nivel regional, fapt apreciat drept un pas important in procesul de integrare europeana.

Republica Moldova si-a asumat angajamentul de a ajusta legislatia nationala la rigorile europene, inclusiv a capitolului care vizeaza investitiile, cu aplicarea in diferite domenii a normelor comunitare, care si-au demonstrat eficienta si practicitatea.

Spicherul Marian Lupu a declarat ca rolul investitiilor straine pentru dezvoltarea economica a Moldovei este crucial, fapt demonstrat prin nenumarate eforturi administrative ale autoritatilor, concentrate spre asigurarea unor procese economice notabile, spre realizarea unui cadru legislativ echilibrat si racordat la valorile europene.

In acest context, Marian Lupu a informat audienta ca Parlamentul urmeaza sa adopte in viitorul apropiat un Program legislativ pentru urmatorii 4 ani, care va contine si prevederi orientate spre optimizarea continua a climatului de afaceri din tara.

Presedintele Parlamentului a mai spus ca acest program va fi complementat de audieri parlamentare, un instrument eficient de control asupra executarii legilor adoptate, inclusiv pentru monitorizarea procesului de implementare a strategiilor si programelor de stat.

Presedintele Parlamentului, Marian Lupu, a avut, astazi, o intrevedere cu Jean Louis Laurens, Seful Cabinetului Secretarului General al Consiliului Europei.

Marian Lupu a reafirmat faptul ca Republica Moldova isi orienteaza toate eforturile in vederea realizarii pe deplin a angajamentelor asumate de catre tara noastra la momentul aderarii la Consiliul Europei. In acest sens, presedintele Legislativului a subliniat ca delegatia Republicii Moldova va prezenta in cadrul sesiunii Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei, care se va desfasura intre 3-7 octombrie curent la Strasbourg, un calendar de actiuni care va stabili termenii concreti pentru indeplinirea obligatiunilor asumate fata de forul paneuropean.

Marian Lupu s-a pronuntat, de asemenea, pentru intensificarea cooperarii cu Consiliul Europei, indeosebi pe dimensiunea eficientizarii mecanismului de expertizare a actelor legislative, pentru a accelera ajustarea legislatiei interne la cea europeana.

Jean Louis Laurens a accentuat, la randul sau, ca vizita actuala este una de documentare si anticipeaza discutiile ce vor fi purtate saptamana viitoare la Strasbourg, si care sunt importante in contextul armonizarii legislatiei nationale la rigorile comunitare.

Oficialul european a anuntat ca vineri, 30 septembrie, va participa, alaturi de reprezentantii Comisiei Europene, la o reuniune de lucru consacrata implementarii de catre Republica Moldova a prevederilor Programului Comun al Comisiei Europene si Consiliului Europei de sustinere a reformelor democratice in Republica Moldova pentru anii 2004-2006.

29.09.2005
Serviciul de presa si imagine al Parlamentului


Заглавная страница Пишите нам

Copyright © 2001-2009 Парламент Республики Молдова