version francaise
Парламент Республики Молдова
english version
русская версия



Инициативы, предложения
Повестка дня
Стенограммы
Сообщения пресс-службы
Парламентский контроль
Внешние отношения
Cooperarea cu societatea civila
Парламентский Вестник
Исследования и анализ










19 сентября 2005

Vicepresedintele Parlamentului Republicii Moldova, Maria Postoico, a primit luni un grup de editori de carte din tara, din Rusia si Belarus, care au participat la cea de-a V-a editie a Festivalului Etniilor.

Maria Postoico a mentionat ca festivalul etniilor, care s-a desfasurat la Chisinau pentru a cincia oara, reprezinta un argument de promovare a dialogului si relatiilor interetnice, iar productia de carte este mecanismul ce faciliteaza acest dialog.

Vicepresedintele Parlamentului a subliniat si atentia acordata de Legislativ cooperarii cu organizatiile culturale ale etniilor din Moldova la elaborarea cadrului legislativ in domeniul. In context, Maria Postoico a amintit consultarile purtate la elaborarea Legii privind minoritatile nationale si Conceptiei Politicii Nationale de Stat, documente care, potrivit aprecierilor comunitatii internationale, confirma deschiderea autoritatilor Republicii Moldova spre dezvoltare pe baza principiilor unui stat polietnic.

In cadrul intrevederi, Vitalie Ganga, directorul editurii "Vector V-N", a anuntat despre intentia de a crea in republica un Centru national de carte si presa, care sa puna la dispozitia bibliotecilor institutiilor de invatamant superior si Academiei de Stiinte a Moldovei, la prima etapa, titluri de carte academica si publicatii periodice stiintifice din intreaga lume. La urmatoarea etapa, este preconizata crearea unei retele nationale de centre de carte si presa.

Iar Anatoli Gorbunov, directorul executiv al Asociatiei distribuitorilor de carte din CSI, a subliniat calitatea productiei de carte editata in Republica Moldova si a anuntat despre intentia de a invita edituri din Moldova sa participe, in calitate de oaspeti de onoare, la Targul international de carte, care in viitorul apropiat va avea loc la Moscova.

19.09.2005
Serviciul de presa si imagine al Parlamentului


Заглавная страница Пишите нам

Copyright © 2001-2009 Парламент Республики Молдова