version francaise
Парламент Республики Молдова
english version
русская версия



Инициативы, предложения
Повестка дня
Стенограммы
Сообщения пресс-службы
Парламентский контроль
Внешние отношения
Cooperarea cu societatea civila
Парламентский Вестник
Исследования и анализ










26 сентября 2005

Presedintele Parlamentului Republicii Moldova, Marian Lupu, a avut o intrevedere, luni dimineata, cu membrii delegatiei unite a celor doua Comisii pentru integrare europeana a Senatului si Camerei Deputatilor ale Parlamentului Republicii Cehe.

Marian Lupu a constatat ca relatiile bilaterale dintre tarile noastre se caracterizeaza prin dinamism si se bucura de o atentie sporita din partea conducerii Republicii Moldova. Iar vizita actuala este un prilej in plus pentru a face o trecere in revista a realizarilor si de a identifica noi domenii de cooperare, inclusiv pe dimensiunea interparlamentara.

Pavel Svoboda, presedintele Comisiei pentru problemele UE a Camerei Deputatilor din Republica Ceha, a subliniat ca Republica Moldova se situeaza printre prioritatile politicii externe a Cehiei. Parlamentarul ceh a reiterat disponibilitatea tarii sale de acorda asistenta Moldovei in proces de adaptare a legislatiei nationale la rigorile comunitare. In acelasi timp, Pavel Svoboda a anuntat ca vizitele efectuate cu regularitate in tara noastra urmaresc si scopul identificarii unor mecanisme concrete de colaborare economica.

In alta ordine de idei, membrii delegatiei unite a Senatului si Camerei Deputatilor Republicii Cehe au anuntat ca in cadrul discutiilor pe care le vor purta cu reprezentantii Comisiei permanente pentru politica externa si integrare europeana, a grupului interparlamentar de prietenie moldo-ceh, precum si cu diferiti oficiali din Guvern vor aborda si probleme ce tin de impartasirea experientei in proces de integrare europeana.

Presedintele Parlamentului Republicii Moldova a propus, pentru eficientizarea acestui proces, elaborarea unui Acord cadru de colaborare interparlamentara.

26.09.2005
Serviciul de presa si imagine al Parlamentului


Заглавная страница Пишите нам

Copyright © 2001-2009 Парламент Республики Молдова