version francaise
Парламент Республики Молдова
english version
русская версия



Инициативы, предложения
Повестка дня
Стенограммы
Сообщения пресс-службы
Парламентский контроль
Внешние отношения
Cooperarea cu societatea civila
Парламентский Вестник
Исследования и анализ










30 сентября 2005

Marian Lupu, Presedintele Parlamentului Republicii Moldova, a participat la inaugurarea Centrului de servicii Gaudeamus pentru studentii cu disabilitati. Centrul "Gaudeamus" a fost deschis cu concursul Comitetului Helsinki pentru drepturile omului din Suedia, Ambasada Germaniei la Chisinau si a Legislativului.

Marian Lupu a salutat deschiderea centrului mentionand ca acesta va contribui la integrarea sociala a tinerilor cu disabilitati in comunitate. Presedintele Legislativului accentuat ca incadrarea persoanelor cu disabilitati in societate constituie una dintre prioritatile politicilor promovate de catre stat, si reprezinta, in final, un proces de asimilare a adevaratelor valori europene.

Natalia Buga, presedintele Asociatiei studentilor cu disabilitati "Gaudeamus", a declarat ca este important ca problema acestor tineri sa fie abordata din punct de vedere social si nu medical, iar centrul inaugurat isi propune promovarea anume a serviciilor sociale.

Grigore Ciobanu, directorul centrului, a explicat ca aceasta institutie va oferi tinerilor servicii de acces la internet, consultanta psihologica sau juridica, iar una dintre activitatile lui de baza va fi promovarea intereselor studentilor cu disabilitati la toate nivelele.

30.09.2005
Serviciul de presa si imagine al Parlamentului


Заглавная страница Пишите нам

Copyright © 2001-2009 Парламент Республики Молдова