version francaise
Парламент Республики Молдова
english version
русская версия



Инициативы, предложения
Повестка дня
Стенограммы
Сообщения пресс-службы
Парламентский контроль
Внешние отношения
Cooperarea cu societatea civila
Парламентский Вестник
Исследования и анализ










24 сентября 2005

Presedintele Parlamentului Republicii Moldova, Marian Lupu, a luat parte, vineri seara, la solemnitatile prilejuite de Ziua economistului, sarbatoare care va fi marcata duminica, 25 septembrie.

In cuvantul de salut adresat cu acest prilej, spicherul Marian Lupu, care este doctor in stiinte economice, a accentuat ca actualele conditii de dezvoltare economica din tara ofera un prilej favorabil pentru promovarea unor noi idei si proiecte, care sa contribuie la dinamizarea climatului economic. Potrivit Presedintelui Parlamentului, aceasta se datoreaza, nu in ultimul rand, programelor si strategiilor adoptate de Guvern, documente care au fost coordonate si inalt apreciate de diferite organizatii internationale.

Totodata, Marian Lupu a mentionat ca sunt necesare eforturile conjugate ale economistilor din toate domeniile si la toate nivelele pentru promovarea si pe viitor a reformelor, care sa fie implementate corect si cu maxima eficienta.

In alta ordine de idei, spicherul si-a exprimat satisfactia ca numarul tinerilor specialisti din economie este in continua crestere si a subliniat importanta acordarii sustinerii plenare acestor specialisti, cu o excelenta pregatire in domeniu, pentru a preveni exodul lor din Republica Moldova si pentru a contribui la modernizarea economiei tarii.

Cu acelasi prilej, Presedintele Parlamentului Republicii Moldova a inmanat Diploma de Excelenta a Legislativului Dlui Paul Bran, profesor universitar, presedintele Asociatiei Generale a Economistilor din Romania, primul rector al Academiei de Studii Economice din Moldova.

La randul sau, spicherului Marian Lupu i-a fost decernata Diploma de Excelenta a Asociatiei Economistilor din Moldova pentru promovarea rolului edificator al economiei in societate.

Sarbatoarea profesionala Ziua economistului a fost instituita prin hotarare de Guvern la 30 septembrie 2002 si se marcheaza anual in ultima zi de duminica a lunii septembrie.

24.09.2005
Serviciul de presa si imagine al Parlamentului


Заглавная страница Пишите нам

Copyright © 2001-2009 Парламент Республики Молдова